Karm reaalsus! Riigikontrolör: tervishoiusüsteem on vajumas üha sügavamale probleemide sohu

Seitsmesed uudised

Arstid
Pilt on illustreeriv. Foto: 123rf.com

Eesti tervishoiusüsteemi tulevik muudab murelikuks. Töötajad on kurnatud, kuid annavad siiski endast kõik, et inimesi aidata. "Seitsmesed uudised" uurisid tervishoiusüsteemi tulevikuga seonduvaid asjaolusid!

Keskerakondlasest Riigikogu liige Viktor Vassiljev võtab kõnepuldis tervishoiusüsteemi olukorra kokku sõnadega: "See kõik meenutab sportautosid, mida üritame tankida tilgakese traktorikütusega. See masin sõidab bensiinijaamast välja, aga kaugemale ei sõida, jääb seisma."

Riigikontrolör Janar Holm sõnab Riigikogu kõnepuldis: "Oleme jõudnud olukorda, kus Eesti inimesed peavad olema valmis selleks, et tervishoiuteenused ei ole kõikjal riigis harjumuspäraselt, ühetaoliselt ja ühtlase kvaliteediga kättesaadavad."

Meditsiinivaldkonnas on juba pikemat aega puudus töötajatest ning ka palgad ei ole piisavalt kõrged. Samuti on hetkel tervishoiusüsteemi rahaline tulevik pigem sünge. Kui hoida teenuste taset samasugusena, nagu hetkel, kasvavad Haigekassa kulud 2035. aastaks ligi 24% rohkem kui tulud.

Millised on võimalused Eesti tervishoiusüsteemi tuleviku parandamiseks, vaata täpsemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad