Koolisööklates visatakse ära tohutu kogus toitu! Sotsiaalministeerium: see on suur probleem

Seitsmesed uudised

Koolitoit
Foto: 123rf.com

Eesti koolide ja lasteaedade sööklates visatakse igal aastal ära peaaegu 1900 tonni ehk ligi 95 autokoormatäit toitu. Ligi 80 protsenti sellest moodustab õpilaste poolt äravisatud toit. "Seitsmesed uudised" käisid uurimas, kuidas võiks toiduraiskamisega seotud probleemi lahendada!

Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Sille Pihlak selgitab: "See probleem on päris suur. Mis need lahendused võiksid olla? Kindlasti üks, mis meil ka ümarlaual välja tuli, on see, et tegelikult nõuavad hanke koostajad päris palju erinevaid variante. Äkki tasub mõelda, et kas ühel koolilõunal peab siiski olema neli varianti erinevat toitu või piisab näiteks kahest."

Paljude hangete tõttu peavadki koolisööklad pakkuma terve päeva vähemalt nelja erinevat praadi, kolme sooja lisandit ja nelja erinevat salatit. Nii läheb tahes-tahtmata palju toitu raisku. Nüüd on 70 koolisööklat asunud raiskamise vastu võitlema ning sel nädalal kaalutakse päeva lõpus äravisatud toidukogus. 

Kuidas ikkagi toiduraiskamise vastu võideldakse ning milliseid lahendusi näevad erinevad osapooled, vaata täpsemalt juba videost!

Kommentaarid puuduvad