Kaitseministeeriumi plaan laiendada Nursipalu harjutusala, muudab kohalikud murelikuks: tulevik on tume!

Seitsmesed uudised

Nursipalu
Nursipalu harjutusväli. Foto: Marko Jakobi / Delfi Meedia

Kaitseministeeriumil on kavas ühendada Võrumaal täna lahus paiknevad kaitseväe Nursipalu harjutusala ja Sänna laokompleks ühtseks, 10 000-12 000 hektari suuruseks harjutusalaks, ühes sõjaväelinnakuga 1000 liitlasväelase majutamiseks. "Seitsmesed uudised" käisid uurimas, kui palju mõjutavad laiendusplaanid kohalike elanike elu!

Ministeerium ei olnud veel eilse seisuga avaldanud harjutusala tulevasi piire ning seda, kui palju tuleb selleks inimeste eramaad kokku osta. Rõuge vallavolikogu liige Tarvi Tuusis selgitab: "Tulevik on tume ja praeguse seisuga veel seda piiri ei tea. Kui veel maja peaks ära minema, siis ei kujuta ettegi. Tulevik on muidugi ehmatav, et kui ka maja alles jääb, kas me tahame seal siis veel nende haubitsate tule all elada."

Kohalikud on mures, sest paljud ei soovi polügooni laienemist. Järvepalu küla elanik Aare Vumba selgitab: "Tõenäoliselt paari-kolme aasta pärast on mu elu nagu põrgu eesväravas."

Mida arvavad inimesed harjutusala laiendusplaanidest täpsemalt ning millist lahendust tuleks otsida tekkinud olukorrale, vaata täpsemalt videost! 

Kommentaarid puuduvad