Tallinn tõstab ühistranspordi piletite hinda

BNS

Validaator
Foto: Priit Simson/Delfi

Tallinna linn lubab pealinna elanikele tasuta ühistranspordi jätkumist, kuid tõstab sõidupiletite hindu teiste omavalitsuste elanikele ja välismaalastele.

Linnavalitsus saatis volikogule määruse eelnõu, millega soovitakse muuta alates 2023. aasta 1. maist Tallinna ühistranspordi sõidupiletite hindu – muudatus puudutab  tunnipiletite, lühiajaliste perioodipiletite hindu teiste omavalitsuste elanikele ja välismaalastele ning Aegna laevapiletite hindu.

Abilinnapea Tanel Kiige sõnul tagab linn jätkuvalt tasuta ühistranspordi kõigile tallinlastele ning on selleks eraldanud vajalikku lisaraha nii 2022. aasta kolmanda lisaeelarvega kui 2023. aasta eelarve kavandis.

"Ühistranspordi kasutajate arv on viimastel aastatel tõusnud, mistõttu võib pidada seda üheks oluliseks universaalseks sotsiaaltoetuseks praeguses majandusolukorras ning seega jätkame linlastele tasuta ühistranspordi tagamist," märkis Kiik. "1. maist 2023 kavandatavad muudatused puudutavad Tallinna ühistranspordi ühe tunni ning ühe, kolme ja viie päeva pileti hindu teiste omavalitsuste elanikele ja välismaalastele ning Aegna laevaliini piletite hindu. Samas 30 päeva pileti, sealhulgas selle sooduspileti hind jääb samaks."

Kiik tõdes, et sõidupiletite hinna kasv on tingitud kütuse hinna tõusust.

Eelnõu kohaselt tõstetakse nii tunnipiletite ja lühiajaliste perioodipiletite kui ka Aegna laevapiletite hindu ning pikema kehtivusega ehk 30 päeva perioodipiletite hinda ei tõsteta.

Näiteks 1 tunni pileti hind tõuseks seniselt 1,50-lt 2 eurole, ühe päeva pileti hind praeguselt 4,50-lt 5,50-le, kolme päeva pilet 7,50-lt 9 eurole, viie päeva pilet 9-lt eurolt 11-le. Aegna saarele edasi-tagasisõidu pileti hind maksaks eelnõu järgi 1. maist senise 6 euro asemel 8 ja ühe suuna pilet senise 4 euro asemel 5.

Kommentaarid puuduvad