Vau! Eesti Toidupank on tänavu jaganud abivajajatele ligi 3800 tonni toitu

BNS

Toidupood
Pilt on illustreeriv. Foto: 123rf.com

Eesti Toidupanga andmetel elas eelmisel aastal Eestis suhtelises vaesuses 310 100 inimest ning absoluutses vaesuses 18 000 inimest ning tänavu on Toidupank jaganud abivajajatele ligi 3800 tonni toitu, vahendab BNS.

Toidupangad on tänavu igal nädalal jaganud toiduabi keskmiselt 20 000 Eesti inimesele, kellest 8000 on lapsed, teatas Toidupank teisipäeval. Ainuüksi tänavu on abivajatele jagatud 3720 tonni toitu.

Jaekett Rimi vastutustundliku ettevõtluse juhi Katrin Batsi sõnul on tänavune aasta eelmistest erinev seetõttu, et abivajajate hulk on kasvavate hindade taustal suurenenud. Kõikides Rimi kauplustes on Batsi sõnul välja pandud spetsiaalsed annetuskorvid, kuhu saab tuua toiduaineid. Eeskätt on oodatud toit, mida lapsed armastavad, olgu selleks mõni tervislik pala, mesi, magustoit, pasta või pizza materjal, aga ka kõik muu, mis aitab katta pere pühadelaua.

"Lastega pered sõltuvad suurel määral päästetud toidust, mis jääb kauplustel õhtuks lõpuks üle. Kõik osapooled on selle üle äärmiselt tänulikud, samas on see valik tihtipeale ettearvamatu. Kui inimesed annetavad teadlikud lastega peredele, siis see kindlasti muudab eelolevate pühade eel nende perede toidulaua oluliselt mitmekesisemaks. Oodatud on kõik tervislikud toidud ja ka kuivained,  kuid mõistagi rõõmustavad need kõik väikesed inimesed magusa üle,“ rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Annetuse saab mugavalt teha ka Rimi e-poes, lisades ostukorvile annetuse 3-, 5- või 10-euroses summas. Seda saab teha aastaringselt, sest abivajajaid leidub meie ümber igal aastaajal. Rimi kogub annetatud summa kokku ja kannab kord kuus Toidupangale, kes toimetab toiduabi igasse Eestimaa nurka.

Tegu on Toidupanga ja Rimi koostöö neljanda aastaga. Eelmisel aastal annetati üheskoos üle 4000 kilo toitu.

Kommentaarid puuduvad