Ettevaatust! Jäävihm võib muuta liiklusolud väga keeruliseks

BNS

Jäävihm
Pilt on illustratiivne. Foto: 123rf.com

Transpordiameti teatel on liiklusolusid väga keeruliseks muutva jäävihma oht suur ennelõunal Lääne-Eestis, pärastlõunal Kesk- ning õhtul Ida-Eestis, vahendab BNS.

Keskkonnaagentuuri prognoosi kohaselt levib soojem õhumass päeva jooksul üle Eesti ning see toob kaasa õhutemperatuuri tõusu ja kõrge jäävihma võimaluse.

Õhutemperatuuri tõusuga läheb sadu üle vihmaks ning jäiteoht teedel laieneb alates läänest itta. Tekib udu ja teedele kiilasjää.

"Liiklusolud võivad muutuda sellistes ilmastikutingimustes väga keeruliseks. Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel. Kuid siiski tuleb arvestada, et libedusetõrje tegemine võtab aega,“ ütles transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna juhataja Andres Piibeleht. "Liiklejatel palume olla äärmiselt ettevaatlikud ja valida sõidukiirus vastavalt teeoludele.“

Sõidutingimused on kogu Eestis jätkuvalt talvised ning sihtkohta jõudmiseks tasub varuda tavapärasest rohkem aega, valida turvaline sõidukiirus, hoiduda ohtlikest manöövritest ning arvestada kaasliiklejatega.

Transpordiamet ootab liiklejatelt teavet teeolude kohta telefonil 1247. Lisateavet teeolude ja liikluspiirangute kohta tasub enne teele asumist vaadata portaalist tarktee.ee.

Kommentaarid puuduvad