Uuring: just nii palju eestlasi pooldab kanepi legaliseerimist

BNS

Kanepi seadustamisesse suhtub positiivselt 25 protsenti valijates
Kanepi seadustamisesse suhtub positiivselt 25 protsenti valijates — FOTO: 123rf

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi regulaarse valijaskonna väärtushinnangute uuringu põhjal suhtub kanepi seadustamisesse positiivselt 25 protsenti valijatest. 

57 protsenti küsitletutest peab kanepi seadustamist täiesti või pigem vastuvõetamatuks. 12 protsendile jääb antud küsimuses kahevahele ning 25 protsenti peab kanepi seadustamist pigem või täiesti vastuvõetavaks. 5 protsenti vastanutest ei osanud öelda kumba varianti pooldab.

Kõikide suuremate erakondade toetajate seas on ülekaalus vastajad, kes peavad kanepi seadustamist vastuvõetamatuks. Keskerakonna toetajatest 71 protsenti, Isamaa toetajatest 68 protsenti, EKRE toetajatest 62 protsenti, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetajatest 59 protsenti ning Reformierakonna toetajatest 55 protsenti peab kanepi seadustamist vastuvõetamatuks. Mõnevõrra eristuvad Eesti 200 valijad, kelle seas on 47 protsenti neid, kes peavad kanepi seadustamist vastuvõetamatuks, kuid neid on siiski enam kui seadustamist vastuvõetavaks pidajaid, keda on 37 protsenti. 
 
Teatud erinevused hoiakutes kanepi seadustamise osas ilmnevad vanusegruppide põhjal. 18-24-aastaste seas peab kanepi seadustamist vastuvõetamatuks 42 protsenti ning vastuvõetavaks 44 protsenti vastajatest. 25-34-aastaste vastajate seas peab kanepi seadustamist vastuvõetamatuks 38 protsenti ja vastuvõetavaks 44 protsenti vastajatest. Ülejäänud vanuserühmades peab enamus kanepi seadustamist vastuvõetamatuks. 
 
Väärtushinnangute uuring viidi Norstat Eesti AS-i poolt läbi veebikeskkonnas 7.- 17. novembrini 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja selles osales kokku 1000 vastajat.

Kommentaarid puuduvad