Kas uus valitsus kehtestab abieluvõrdsuse? LGBT ühingu esindaja: viimased kaheksa aastat on olnud piinlik!

Kas kooseluseaduse rakendusaktid tulevad?
Kas kooseluseaduse rakendusaktid tulevad? — FOTO: kuvatõmmis

Vastloodud uus valitsus plaanib päevakorda võtta kaheksa aastat sahtlis seisnud kooseluseaduse rakendusaktid ja muuta perekonnaseadust nii, et abielu sõlmitakse kahe täiskasvanud inimese vahel.

"Kui asjad saavad korda ja rakendusaktid tulevad, siis väga paljudel inimestel muutuvad väga paljud asjad lihtsamaks. Täna väga paljud asjad, mida sa pead ajama kohtulahendite toel või väga paljud juhtumid, kus sa pead selleks, et saada võrdväärset kohtlemist, pöörduma kohtusse - need probleemid kaovad ära," ütleb LGBT ühingu projektijuht Keio Soomelt. "Nii, nagu on heteropaaridel võimalused, peaksid olema ka samasoolistel paaridel."

Konservatiivse maailmavaatega poliitikud ei näe vägikaikaveol otstarvet, sest nende hinnangul on samasoolistel paaridel juba piisavalt võimalusi olemas. "Me teame, et juba aastaid on võimalik kooselu paare registreerida. Avada praegu uuesti see Pandora laegas olukorras, kus ühiskond on niigi lõhestunud, oleks täiesti vale ja selleks puudub ka praktiline vajadus. Abieluvõrdsus on praegu Eestis seadustega tagatud, mees ja naine abielus on võrdsed," ütleb Helir-Valdor Seeder.

Vaata lähemalt videost!

Kommentaarid puuduvad