PTA võõrandas omanikult ära 16 koera: loomadele otsitakse uusi kodusid!

3-aastane mänguhimuline koerapreili Agelinde Iwanka.
3-aastane mänguhimuline koerapreili Agelinde Iwanka. — FOTO: Eestimaa Loomakaitse Liidu Facebook

Teisipäeval võõrandas põllumajandus- ja toiduamet (PTA) koos Eestimaa Loomakaitse Liidu (ELL) ja tiibeti mastifite tõuühinguga omanikult ära 16 koera - neliteist Tiibeti mastifit ja kaks chow-chow'd. Tegemist oli endise kenneli Agelinde koertega.

Võõrandamiseks põhjuseks oli asjaolu, et koerte senine omanik viibib teadmata ajaks eemal ja koerte eest nõuetekohaselt hoolitseda ei saa.

PTA Ida regiooni juhtivspetsialisti Kaja Vainula sõnul vaadati koerad üle juba juuni alguses ja mastifitest olid olemas kõik koerad, kes loomapidajal olid märtsikuise kontrollkäigu ajal.

"Ehkki koerte esmane hoolitsus on tagatud (sööt, joogivesi, aediku puhastus), sellest pikemaks ajaks ei piisa," kommenteeris Vainula. Ta lisas, et need koerad vajavad iga päev inimesega suhtlemist, aktiivset liikumist, kammimist ja palju muud, mis tagaks nende heaolu ja jätkuva tervise. Koerte omanik viibib aga eemal, mistõttu ei ole temal võimalik koerte eest hoolitseda. "Koerte heaolu ja tervis ei ole seega tagatud ning see võib lõppeda mõne koera raskema haigestumise, surma või eutaneerimisega," märkis ta.

Kõik koerad on võõrandatud Eestimaa Loomakaitse Liidule. Vainula sõnul teeb ELL koostööd tõuühingutega, et leida koertele uued kodud.

Täpsemat infot loomade kohta loe Eestimaa Loomakaitse Liidu Facebooki lehelt!

Kommentaarid puuduvad