Õõvastav! Vene sõdurid hoidsid naisi keldris kinni ja vägistasid, et “nad enam kunagi Ukraina lapsi saada ei tahaks”

„Umbes 25 tüdrukut ja naist vanuses 14-24 vägistati okupatsiooni käigus süstemaatiliselt ühe maja keldris Butšas. Üheksa neist on rasedad,” ütles Denissova. „Vene sõdurid ütlesid neile, et vägistavad neid nii kaua, kuni nad ei taha seksuaalset kontakti ühegi mehega, et nad ei saaks Ukraina lapsi.” At least 25 women and girls, as young as 14, were raped by Russians in one basement in Bucha. Nine of them are pregnant. Russian soldiers said “they would rape them to the point where they wouldn't want sexual contact with any man, to prevent them from having Ukrainian children." — Anastasiia Lapatina (@lapatina_) April 12, […]

„Umbes 25 tüdrukut ja naist vanuses 14-24 vägistati okupatsiooni käigus süstemaatiliselt ühe maja keldris Butšas. Üheksa neist on rasedad,” ütles Denissova.

„Vene sõdurid ütlesid neile, et vägistavad neid nii kaua, kuni nad ei taha seksuaalset kontakti ühegi mehega, et nad ei saaks Ukraina lapsi.”

Denissova sõnul saadakse vägistamiste kohta nii kõnesid kui ka sõnumeid. „25-aastane naine helistas meile, et rääkida, et tema 16-aastane õde vägistati tänaval tema silme all. Ta ütles, et nad karjusid tema õde vägistades: „Nii juhtub iga natsilitsiga.”,” rääkis Denissova.

Vene sõdurite okupantsiooni ajal toime pandud seksuaalkuritegude ulatust on Denissova sõnul äärmiselt raske hinnata. „See on praegu võimatu, sest mitte kõik ei ole valmis meile rääkima, mis nendega juhtus. Enamik neist vajab praegu psühholoogilist abi, nii et me ei saa neid kuritegudena registreerida, kui nad ei anna tunnistust,” ütles Denissova.