Kas tõesti? Venemaa teatas relvarahust Mariupolis ja lubab tsiviilelanikel lahkuda

BNS

Mariupol
Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko

Vene kaitseministeerium teatas esmaspäeval relvarahust Ukrainas Mariupoli Azovstali terasetehase ümber, et võimaldada tsiviilisikute evakueerimist.

"Vene väed peatavad 25. aprillil alates kella 14.00-st Moskva (11.00 GMT) aja järgi ühepoolselt igasuguse vaenutegevuse, tõmbavad üksused turvalisse kaugusse ja tagavad tsiviilisikute lahkumise," teatas Vene kaitseministeerium.

Ministeerium lisas, et tsiviilisikud viiakse linnast välja "nende valitud suunas" ning lisas, et Ukraina peaks ilmutama "valmisolekut" humanitaarevakuatsioonide alustamiseks, "heisates Azovstalis valged lipud". 

Vene kaitseministeerium märkis, et infot edastatakse Azovstalis viibijatele "raadiokanalite kaudu" iga 30 minuti järel. 

Eelmisel nädalal teatas Venemaa, et on saavutanud strateegilise tähtsusega Mariupoli sadamalinna üle täielikult kontrolli, välja arvatud Azovstali hiiglaslik tööstuspiirkond. Vene president andis korralduse blokeerida tehase territoorium, kus on koos Ukraina sõduritega väidevatalt varjul sajad tsiviilisikud.

Ukraina sõnul kokkulepet humanitaarkoridoriks Azovstalist ei ole

Ukraina teatas esmaspäeval, et Moskva ei nõustunud taotlusega avada humanitaarkoridor tsiviilisikute ja haavatud sõdurite evakueerimiseks Mariupoli Azovstali terasetehasest. 

"Paraku ei ole täna kokkuleppeid humanitaarkoridoride avamiseks Azovstalist," kirjutas Ukraina asepeaminister Irõna Verštšuk Telegramis.

Kommentaarid puuduvad