Hulljulge! Eestlane sõidab rattaga mööda Vene ja Valgevene piiri Ukrainasse: abstraktsest ohutundest saab reaalne taju

rattur
Foto: erakogu/Instagram

Eile õhtul alustas kunstnik, disainer ja ultra-rattur Mathias Väärsi rattaretke Ukrainasse. Narvast alguse saanud mehe teekond kulgeb mööda Vene ja Valgevene piiri ning planeeritud sõidu pikkuseks on ligikaudu 1700 kilomeetrit.

"Selle mitmepäevase aktsiooniga tahan inimesi motiveerida annetama mittetulundusühingule Slava Ukraini, kes varustab Ukraina rindemeedikuid kiirabiautode ja esmaabivahenditega, suunates abi just sinna, kus seda vaja on," selgitas Mathias oma hulljulge ettevõtmise põhjust. 

"Soovin olukorra tuua vaatajale peopeale, näidata kui lähedal see on – vaid mõne päeva rattasõidu kaugusel," ütles mees. "Kogu teekond kulgeb mööda vaenulike naabrite piiri, misläbi saab abstraktsest ohutundest reaalne taju."

Mehe sõnul on vaja inimestele pidevalt meelde tuletada, kui õudses olukorras praegu Ukraina ja seal elavad inimesed on. "Praeguseks on pildid laipadest ja laastatud maast muutunud paljude jaoks nii tavapäraseks, et ei tekita enam reaktsioone. Kuid vaja on tähelepanu üleval hoida," tõdes Mathias. 

Mehe teekonda on võimalik jälgida kiirabi.elektron.art platvormil ja Eesti Kunstiakadeemia lõputööde näitusel TASE. 

Vaata mehe Instagrami postitust siit: 

Kommentaarid puuduvad