Venemaa: “erioperatsioon” Ukrainas jätkub, kuni kõik eesmärgid on täidetud

BNS

Ukraina
Foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Venemaa sõjaline erioperatsioon Ukrainas on saavutanud teatud tulemusi, kuid seda jätkatakse kuni kõigi seatud ülesannete täitmiseni, ütles reedel Venemaa presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

"Erioperatsiooni peamine, üks põhieesmärke, on Donetski ja Luhanski rahvavabariigi inimeste kaitsmine, nende kaitse tagamiseks rakendatakse meetmeid, teatud tulemused on saavutatud," ütles Peskov ajakirjanikele.

"Ukraina natsimeelsete relvajõudude, aga ka otse rahvuslike elementide käest on vabastatud palju asulaid ning antud võimalus üleminekuks rahuliku elu sisseseadmisele. See töö jätkub, kuni kõik sõjalise operatsiooni eesmärgid on täidetud,“ rõhutas presidendi pressisekretär.

Venemaa välisministeerium teatas olulistest edusammudest nõndanimetatud Ukraina sõjalise erioperatsiooni eesmärkide elluviimisel.

"Nagu Venemaa juhtkond on öelnud, jätkub sõjaline erioperatsioon, kuni saavutatakse kõik selle eesmärgid, sealhulgas Ukraina denatsifitseerimine ja demilitariseerimine," ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Maria Zahharova teabetunnis.

"Selles suunas on palju ära tehtud: Azovi rahvuslaste üksuse võitlejad alistusid Mariupolis, järjekindlalt käib Donbassi vabastamine," lisas ta.

Kommentaarid puuduvad