Kas sõda läheneb tõesti lõpule? Lavrov: “erioperatsioon” jõuab peagi eesmärgini

BNS

Sergei Lavrov
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Venemaa erioperatsioon Ukrainas areneb plaanipäraselt, ütles Venemaa välisminister Sergei Lavrov.

Erioperatsioon Ukrainas "areneb plaanipäraselt, jõuab peagi oma eesmärgini", ütles ta kolmapäeval Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga peetud kõnelustele järgnenud pressikonverentsil.

Lavrov ütles ka, et Venemaa on valmis tagama, et ta ei kasuta erioperatsiooni eesmärkide saavutamiseks ära Ukraina sadamate demineerimist või luba sealt viljalaevadel ära tulla.

"President Putin on sellest juba rääkinud, ta ütles avalikult, et me tagame sedasorti marsruutide ohutuse ja garanteerime, et kui Ukraina eemaldab miinid ja lubab laevadel lahkuda, siis me ei kasuta seda erioperatsiooni huvides," ütles Lavrov.

"Need on Venemaa presidendi tagatised, oleme valmis need ühel või teisel viisil vormistama," rõhutas ta.

Lavrov: Moskva on valmis tagama Ukrainast väljuvate laevade ohutuse 

Moskva on valmis tagama Ukrainast väljuvatele laevadele ohutu läbipääsu Mustal merel, et vedada välja Ukraina sadamatesse seisma jäänud viljalaadungid, ütles kolmapäeval Vene välisminister Sergei Lavrov. 

"Me oleme valmis tagama Ukraina sadamatest lahkuvate laevade ohutuse," ütles Lavrov pärast kohtumist Türgi välisministri Mevlüt Çavuşoğluga.

"Oleme valmis tegema seda koostöös Türgi kolleegidega," lisas ta.

Ukraina on Türgi poole sõnul valmis oma veed miinidest puhastama või tagama laevade läbipääsu teravilja ekspordiks, lisas Venemaa välisminister.

"Kuni viimase ajani eitasid Ukraina ametivõimud, sealhulgas president Zelenskõi, avalikult oma valmisolekut puhastada oma territoriaalveed miinidest, et see protsess käivitada... Kui nad nüüd, nagu meie Türgi sõbrad meile räägivad, on valmis veed miinidest puhastama või võimaldama miiniväljade läbimist, siis loodame, et see mure laheneb," ütles Lavrov Ankaras pressikonverentsil.

Tema sõnul suhtlevad Vene sõjaväelased Türgi kolleegidega, arutatakse teravilja ekspordi algatuste üksikasju. "Meie poolt ei ole selle mure lahendamisel kunagi takistusi olnud..., kui Kiievi võimud on küpseks saanud, teeme koostööd ainult hea meelega," ütles Lavrov.

Lavrov rõhutas, et sadamates seisva Ukraina teravilja osakaal on alla protsendi maailma nisu ja muu teravilja toodangust, "hetkel ei ole seal seisval teraviljal toidukriisiga mingit pistmist".

Näita 3 kommentaari

Ära usu hundi juttu… Ei saa uskuda riigijuhte, kelle eesmärk on Peeter 1 vallutatud alade tagasivallutamine. Nagu nad ise ütlevad, et nad ei valeta kunagi, et tegemist on vaid sõjalise erioperatsiooni taktikaga. Selles on aga küik vhendid lubatud. Sõjaks hakkavad nad seda nimetama alles peale 3. Maailmasõja vallapäästmist, sest siis on vajalik üldmobilisatsioon…

Vasta

Blablabla…

Vasta

See jutt on venemaa pluhv, tahavad näida heana ja leplikumana

Vasta