USKUMATU JULTUMUS! Kreml: Ukrainast leitud massihauad on Kiievi fabritseeritud võltsingud

AFP-BNS

Ukraina
Foto: Scanpix

Kreml väitis esmaspäeval, et teated massihaudade leidmisest Ukraina vägede vabastatud alal on Kiievi fabritseeritud võltsingud.

Ukraina vallutas sel kuul tagasi Izjumi ja teised linnad riigi idaosas, halvates Kremli tarneteid ja esitades uusi väiteid Venemaa julmade tegude kohta, mida kinnitavad sajad leitud hauad. Paljudes neist oli mitu surnukeha.  

"Need on valed," väitis Kremli kõneisik Dmitri Peskov leidude kohta ning lubas, et Moskva "kaitseb selles loos tõtt".

Peskovi sõnul on tegemist "samasuguse stsenaariumiga nagu Kiievi lähistel Butšas, kus pärast Vene vägede taandumist leiti tänavatel kümneid surnukehi. 

Eelmisel nädalal avastati Izjumi lähedal metsas umbes 450 numbritega tähistatud hauda. Ukraina võimude teatel on 99 protsendil välja kaevatud surnukehadest vägivaldse surma märke. 

Lahingud Ukraina kirdeosas on ägenenud ning AFP ajakirjanikud kuulsid esmaspäeval Kupjanskis tulevahetust suurtükkidest, samal ajal kui tsiviilelanikud üritasid nüüd peamiselt Ukraina käes olevast linnast pageda.

Tänavad olid üle puistatud klaasikildude, kasutatud padrunikestade ja mõlema poole vägede toidupakendite jäänustega.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäevases pöördumises rahva poole, et venelased on "paanikas", samal ajal kui Ukraina väed hoiavad tagasi vallutatud territooriumi Harkivi piirkonnas enda käes.

Kommentaarid puuduvad