Venemaa ründas Ukrainat 83 raketiga, tabamuse said mitu linna

Ukraina
Foto: YURIY DYACHYSHYN / AFP

Vene relvajõud ründasid esmaspäeva hommikul Ukrainat vähemalt 83 raketiga, neist 43 tulistati alla, ütles asekaitseminister Anna Maljar.

"Kella 11.34 seisuga esialgsetel andmetel 83 raketti. 43 tulistati alla. Andmeid täpsustatakse. See on kindralstaabi info," ütles ta.

Kindralstaabi andmetel anti Ukrainale ka õhulööke ja korraldati 17 rünnakut Iraani päritolu droonidega.

Ukraina relvajõudude juhataja Valeri Zalužnõi teatas varem, et Vene väed tulistasid 75 raketti, millest lasti alla 41.

Vene löögid tabasid mitut Ukraina linna, nende seas Kiievit, Harkivit ja Lvivi.

Euroopa Liidu välispoliitika juht Josep Borrell ütles, et on sügavalt šokeeritud Venemaa esmaspäevastest sihitud raketirünnakutest Kiievi ja teiste Ukraina linnade vastu. 

"Säärastel tegudel ei ole 21. sajandil kohta. Mõistan need ülimalt jõuliselt hukka," kirjutas Borrell Twitteris. "Oleme koos Ukrainaga. EL-i täiendav sõjaline toetus on teel."

Zelenskõi kutsus Scholzi ja Macroni andma Moskvale karm vastus

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäeval, et rääkis Saksa kantsleri Olaf Scholzi ja Prantsuse riigipea Emmanuel Macroniga ning kutsus andma Moskvale karm vastus ulatuslike raketirünnakute eest.

Zelenskõi ütles mitmes Twitteri säutsus, et arutas Scholziga surve suurendamist Venemaale ning Macroniga "meie õhukaitse tugevdamist, karmi Euroopa ja rahvusvahelise reageeringu vajadust ning surve suurendamist Venemaa Föderatsioonile".

Kreml keeldus kommenteerimast raketirünnakuid Ukraina linnadele

Kreml keeldus esmaspäeval kommenteerimast ulatuslikke raketirünnakuid Ukraina linnadele, öeldes vaid, see leidis aset niinimetatud sõjalise erioperatsiooni raames.

Kremli kõneisik Dmitri Peskov ütles kohtumisel ajakirjanikega, et kõik vastused tuleb saada Vene kaitseministeeriumist.

Kommentaarid puuduvad