Zelenskõi Venemaa õhulöökidest: Ukrainat ei saa hirmutada!

AFP-STT-BNS

Volodõmõr Zelenskõi
Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ütles esmaspäeval, et Ukrainat Venemaa õhulöögid linnadele ei hirmuta, vahendasid uudisteagentuurid AFP ja Unian.

"Ukrainat ei saa hirmutada. See muutub aina ühtsemaks. Ukrainat ei saa peatada," ütles Zelenskõi sotsiaalmeedias jagatud videos.

Ukraina president lubas ühtlasi muuta lahinguvälja Vene vägede jaoks "veelgi valusamaks".

"Kahjuks hukkus täna selles terrorirünnakus vähemalt 14 inimest. Vigastada sai üle saja inimese. Kõik, kes abi palusid, saavad selle. Ukraina relvajõud, meie luure, julgeolekuteenistus ja kõik ülejäänud täidavad oma ülesandeid. Venemaa 84 raketist, mis Ukraina vastu lasti, tulistati alla 43. Venemaa 24 droonist tulistati alla 13 ja isegi pärast seda saan iga kümne minuti tagant teateid Iraani droonide allatulistamise kohta," rääkis Zelenskõi.

President rõhutas, et okupandid ukrainlasi hirmutada ei suuda ja nende rünnakutega ühendab Venemaa rahvast ainult veelgi.

"Terroristide liidrid väidavad, et tabasid kõiki sihtmärke, mida nad plaanisid. Esiteks valetavad nad nagu alati. Teiseks valetavad nad nagu alati. Palun vaadake nende tegelikke sihtmärke. Siit plahvatuskohast, kus ma seisan on 700 meetri kaugusel Püha Sofia katedraali kellatorn. Moskvat polnud veel olemas, kui see juba seisis. Ukrainat ei saa hirmutada. See ühendab lihtsalt rahvast veelgi. Ukrainat ei saa peatada. Nüüd oleme lihtsalt veelgi enam veendunud, et terroristid tuleb neutraliseerida," lisas president.

Ukraina suursaadik ÜRO juures Serhi Kõslõtsija mõistis esmaspäeval ÜRO Peaassamblee kiireloomulisel koosolekul Venemaa hukka terroristliku riigina.

"Venemaa on taas tõestanud, et tegemist on terroristliku riigiga, mida tuleb heidutada kõige tugevamal võimalikul viisil," ütles saadik kõnes pärast seda, kui Venemaa korraldas Ukraina linnadele õhulöögid, milles sai viimastel andmetel surma vähemalt 14 ja haavata enam kui sada inimest.

Kommentaarid puuduvad