Portaal: USA erukindral ennustab sõja lõppu Ukrainas hiljemalt järgmise aasta suveks

BNS

Ukraina
Foto: Scanpix

Erus olev USA kindralleitnant Ben Hodges on kindel, et Ukraina saab tagasi kõik oma alad, seal hulgas Krimmi poolsaare, vahendas teisipäeval portaal Unian.

"Ukraina taastab suveräänsuse kogu oma territooriumi üle, muidugi ka Krimmi üle. Eeldan, et see juhtub järgmise aasta suveks. Kuid juba enne seda, enne selle aasta lõppu, suruvad Ukraina relvajõud Vene armeed tagasi sellele joonele, kus nad olid veebruaris. Ja siis hakkavad nad kaaluma vajalikke samme Krimmi vabastamise ettevalmistamiseks," ütles Hodges raadiojaamale Ameerika Hääl antud usutluses.

Vaatamata Ukraina relvajõudude vastupealetungi aeglustumisele rinde erinevates sektorites, vabastavad Ukraina kaitsjad järk-järgult Venemaa sissetungijate okupeeritud alasid, ütles Hodges.

Kindral usub, et talvel on Ukraina relvajõud Venemaa vägedest soodsamates tingimustes, kuna lahingud jätkuvad nende kodumaal tagalas toimetava ukraina elanikkonna toel. Lisaks mängib ukrainlastele oluliselt kaasa Lääne partnerite kõrge motivatsioon ja abi.

"Ukraina armee tegutseb oma riigis ja neil on sõbralik territoorium tagalas. Lisaks teeb 50 riiki üheskoos tööd, et pakkuda Ukrainale vajalikku lahinguvõimet. Sealhulgas talvevormid ja -varustus. Samal ajal kui Venemaa varustussüsteem on ammendunud. Nüüd saadavad nad vägedesse inimesi, kes pole selleks valmis, pole välja õpetatud ja on distsiplineerimata. See ainult suurendab nende suuri raskusi," sõnas Hodges.

Erukindral lisas, et oma territooriumide kiiremaks vabastamiseks vajab Ukraina liitlastelt tanke. Tema hinnangul on nende kohaletoimetamisega seotud riskid liialdatud ja peaksid jääma tagaplaanile.

Kommentaarid puuduvad