Ukraina presidendi kantselei ülema nõunik Podoljak: Venemaa suudab pidada vaid genotsiidi tüüpi sõda!

BNS

Ukraina
Foto: Scanpix

Ukraina presidendi kantselei ülema nõunik Mõhhailo Podoljak rääkis teisipäeval, kuidas valmistub riik Venemaa uuteks raketirünnakuteks, millele viitas päev varem president Volodõmõr Zelenskõi, vahendab BNS.

"Elame selle üle! Kas see on meile raske? Kahtlemata! Kas Venemaa üritatab meie energiasektori pihta lööke anda – loomulikult! Lahinguväljal nad kaotavad, muud sõjapidamisviisi neil pole," tsiteeris uudisteportaal Unian Podoljaki sõnu.

"Neil on vaid üks formaat - genotsiidi tüüpi sõda. Sihilikult, seda varjamata ja sellega isegi uhkeldades annavad nad lööke energeetika pihta, et jätta meid kütteta, energiavarustuse ja veeta. See on Venemaa ainus võimalus kasvõi kuidagigi tõestada, et ta on veel midagi selles maailmas väärt," selgitas ta.

Sellepärast on Ukraina võimud Podoljaki sõnul kiirendanud kõnelusi raketitõrje- ja droonitõrjesüsteemide saamiseks. "On kiirtarne. Loodame, et saame varsti taeva sulgeda," rääkis ta.

Podoljak märkis samuti, et töö käib energiajaotusseadmete remondi nimel ja koos partneritega otsitakse võimalusi täiendavate transformaatorite soetamiseks. Veel osutas Podoljak energiataristu füüsilise tugevdamise ja kaitse vajadusele ning elektrienergia impordile. 

"Meil on koostööpartneritega lepingud, et saaksime elektripuudust osaliselt kompenseerida, ostes elektrienergiat oma partneritelt. Ja nad tulevad läbirääkimisprotsessis vastu nii palju kui võimalik," kinnitas Podoljak.

Kommentaarid puuduvad