Venemaa ja Valgevene kuulutasid ühisõppuse Zapad 2017 alanuks

BNS

Venemaal ja Valgevenes algas Venemaa ja Valgevene liitriigi relvajõudude ühine strateegiline õppus Zapad-2017, edastas Vene kaitseministeerium neljapäeval.

"Strateegiline õppus Zapad toimub Vene ja Valgevene kindralstaabiülemate juhtimisel ning on kahe riigi relvajõudude ettevalmistuse lõppjärguks," seisab Interfaxi saabunud teates, milles märgitakse, et "manöövrid on üksi kaitseiseloomuga ega ole suunatud ühegi riigi või riikide rühma vastu," kirjutas BNS.

Zapadi operatiivjärk kestab 14.-20. septembrini.

Õppuse põhieesmärk on "eri taseme staapide operatiivühildatavus, väe ja relvade juhtimise perspektiivikate süsteemide rakendamine, uute määrustikudokumentide aprobeerimine, kõikide tasemete komandöridele sõjaliste meetmete kavandamise ja väejuhtimise kogemuse andmine tänapäeva relvakonfliktide kogemuse alusel," seisis pressiteates.

"Sõjaväe juhtimise organitele, õppusesse kaasatud väeühenduste ja -osade komandöridele anti üle ümbrikud liitriigi kindralstaapide käskudega õppelahinguülesannete täitmiseks," öeldi teates.

Õppuse käigus "harjutavad Vene ja Valgevene väejuhtimisorganid ja väeosad ühist tegevust koostöö korraldamisel ja püstitatud ülesannete täitmise igakülgset tagamist piirkondlikke väerühmade koosseisus," märkis kaitseministeerium.

Ministeerium märkis samuti, et liitriigi väejuhtimisorganite ettevalmistamiseks õppuseks Zapad 2017 korraldati selle aasta algusest mitu ühist staabiharjutust ja õppust. Õppuse kava väljatöötamisel arvestati tänapäevast lähenemist relvajõudude tarvitamisele, lähtudes tänapäeva relvakonfliktide kogemusest, samuti kahe riigi ühistest relvajõudude operatiivettevalmistuse meetmetest, seisis teates.

Valgevenes Lepeli, Losvida, Barõssavi, Assipovitõ, Ružanõ ja Damanava polügoonil ja Dretuni paikkonnas ning Venemaal Luga, Strugi Krasnõje ja Pravdinski polügoonil harjutatakse taktikalisi ülesandeid koos lahingulaskmistega, kasutades laialdaselt õhu- ja õhutõrjejõude, öeldi avalduses.

Õppuses osaleb kuni 12 700 sõjaväelast - Valgevenest umbes 7200 ja Venemaalt umbes 5500 sõdurit. Vene sõduritest kuni 3000 osalevad õppusel Valgevenes. Kaasatakse kuni 70 lennukit ja helikopterit ja kuni 680 sõjamasinat, sealhulgas umbes 250 tanki, 200 suurtükki, raketiheitjat ja miinipildujat ja kuni kümmet sõjalaeva, lisati teates.

Kommentaarid puuduvad