Manhattani veokirünnaku ohvrite seas on viis argentiinlast ja belglane

Seitsmesed

New Yorgis Manhattanil teisipäeval korraldatud veokirünnakus hukkunute seas on viis argentiinlast ja üks Belgia kodanik, teatasid kahe riigi välisministeeriumid, vahendab BNS.

Manhattani veokirünnakus hukkus viis Rosario linnast pärit Argentina kodanikku ja veel kaks sai vigastada, teatas Argentina välisministeerium.

"Argentina kinnitab taas terroriaktide ja igas vormis vägivalla karmimat võimalikku hukkamõistu ja kordab vajadust süvendada võitlust selle nuhtluse vastu," lisas ametkond.

"Sügava kurbusega teatan Belgia ohvrist Manhattanil - avaldan perekonnale ja sõpradele kaastunnet," kirjutas Belgia välisminister Didier Reynders Twitteris. "Minu mõtted on New Yorgi rünnaku ohvritega." 

Manhattanil sai teisipäeval surma kaheksa ja vigastada 11 inimest, kui renditud pikapveok rammis kõnni- ja rattateel rattureid ja jalakäijad ning sõitis otsa ka koolibussile. Politseil õnnestus avarii järel veokist väljunud ründaja elusalt tabada.

USA meedia teatel on ründaja alates 2010. aastast Ühendriikides elav Usbekistani kodanik Saifullo Saipov (29).

Meedia teatas varem pealtnägijatele tuginedes, et mees hüüdis rünnaku ajal "Allahu akbar" (araabia keeles "Jumal on suurim").

Politseijuht James O´Neill kinnitas, et ründaja tegi veokist väljudes avalduse. "Kui te vaatate selle rünnaku läbiviimise viisi, on see kooskõlas toimunuga. See ja avaldus üheskoos on võimaldanud meil nimetada selle terroriaktiks," sõnas ta.

Kommentaarid puuduvad