Euroopa Liit soovitab eakatele koroonavaktsiini teist tõhustusdoosi

Euroopa Liidu tervise- ja ravimiametid teatasid esmaspäeval, et soovivad nakatumiste kasvu olukorras enam kui 60-aastastele koroonavaktsiini teist tõhustusdoosi. 

"Kuna nakatumiste arv ja haiglaravi vajadus on suveperioodil taas kasvamas, kutsun kõiki võimalikult kiiresti vaktsineerima. Aega ei tohi kaotada," ütles EL-i tervisevolinik Stella Kyriakides.

"Kutsun liikmesriike pakkuma kõigile üle 60-aastastele, aga ka kõigile haavatavatele isikutele otsekohe teist tõhustusdoosi," lisas ta Haiguste Ennetamise ja Tõrje Euroopa Keskuse (ECDC) ja Euroopa Ravimiameti (EMA) avalduses.

Üle 80-aastastele soovitasid ametid neljandat vaktsiinidoosi juba aprillis.

ECDC direktor Andrea Ammon märkis, et nakatumiste ning haigla- ja intensiivravi vajavate juhtumite arv on kasvanud mitmes riigis peamiselt tulenevalt omikrontüve BA5 variandist.

"See annab märku uuest ulatuslikust COVID-19 lainest Euroopa Liidus. Raske COVID-19 nakkuse oht on endiselt liiga paljudel isikutel, keda peame kaitsma nii kiiresti kui võimalik," lisas Ammon.

Ametid teatasid ka, et teist tõhustusdoosi ei ole vaja anda alla 60-aastastele inimestele, kellel ei ole suuremat riski raskelt nakatuda ning kes ei tööta tervishoiusektoris või hooldekodudes.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) andmeil on koroonajuhtude arv Euroopas alates maist järsult kasvanud.

Kommentaarid puuduvad