VAU! Elon Musk: isesõitvad Teslad võivad turule jõuda juba aasta lõpuks!

Reuters

Tesla
Foto: 123rf.com

Tesla juht Elon Musk ütles esmaspäeval, et tema eesmärk on saada aasta lõpuks valmis elektriautode isesõitev tehnoloogia. Musk avaldas lootust, et isesõitvad Teslad võiksid olla laialdaselt kasutusel Ameerika Ühendriikides ning Euroopas, sõltuvalt regulatiivsest heakskiidust, vahendab Reuters.

Norras toimunud energiakonverentsil rääkides ütles Musk, et tema tähelepanu on praegu suunatud SpaceXi kosmoselaevale Starship ja Tesla isesõitvatele elektriautodele.

"Kaks tehnoloogiat, millele ma keskendun ja mida püüan ideaalis enne aasta lõppu valmis saada, on meie Starshipi orbiidile viimine ja Tesla autod, et oleks võimalik teha isejuhtivaid autosid," rääkis Musk. Ta avaldas lootust, et isesõitvad autod võiksid olla laiemalt kasutusel USAs ja potentsiaalselt ka Euroopas, sõltuvalt regulatiivsest heakskiidust.

Varem ütles Musk, et maailm peab jätkama nafta ja gaasi kaevandamist, et säilitada tsivilisatsioon, kuid samal ajal tuleks siiski arendada ka jätkusuutlikke energiaallikaid.  "Realistlikult arvan, et peame lühiajaliselt kasutama naftat ja gaasi, sest muidu laguneb tsivilisatsioon," ütles Musk konverentsil ajakirjanikele.

Küsimusele, kas Norra peaks jätkama nafta ja gaasi puurimist, vastas Musk: "Ma arvan, et praegu on mõningad täiendavad uuringud õigustatud."

"Üks suurimaid väljakutseid, millega maailm on kunagi silmitsi seisnud, on üleminek jätkusuutlikule energiale ja jätkusuutlikule majandusele," ütles ta. "See võtab mõned aastakümned aega."

Ta ütles, et avamere tuuleenergia tootmine Põhjameres koos statsionaarsete akupakettidega võib saada peamiseks energiaallikaks. "See võiks pakkuda tugevat, jätkusuutlikku energiaallikat talvel," ütles ta.

Kommentaarid puuduvad