Jube! Endine politseinik tappis Tai lastesõimes 30 inimest, neist 23 olid lapsed

Tulistamine
Foto: Handout / Royal Thai Police / AFP

Tais tappis tulirelvade ja noaga relvastatud endine politseinik neljapäeval lastesõimes vähemalt 30 inimest, suurem osa neist väikelapsed, teatas politsei.

Haavlipüssi, püstoli ja noaga relvastatud mees avas kell 12.30 (8.30 Eesti aja järgi) tule kirdeprovintsis Nong Bua Lam Phus asuvas sõimes, misjärel põgenes autoga sündmuskohalt, teatas politsei.

Rünnaku järel tappis mees oma pere ja võttis endalt elu.

Politsekolonel Jakkapat Vijitraithaya ütles, et ründaja oli mullu uimastitarvitamise eest vallandatud kolonelleitnant Panya Khamrab. Politsei teatel tappis ta 35 inimest, sealjuures 23 last, vigastades veel 12 inimest. Panya oli 34-aastane.

Jakkapati sõnul on hukkunute seas 23 last vanuses kaks kuni kolm eluaastat.

Ühe pealtnägija sõnul põgenes Panya sündmuskohalt, üritades teistele otsa sõita. 

"Ründaja rammis mootorratast ja kaks inimest sai viga," ütles ta.

Pealtnägija sõnul oli mees kohalikele teada uimastisõltlane. 

Ehkki relvad on Tais laialt levinud, tuleb massitulistamisi riigis ette võrdlemisi harva.

Vähem kui kuu aega tagasi lasi aga üks sõjaväeohvitser pealinnas Bangkokis maha kaks oma kaaslast. Kaks sõduritega seotud tulistamist leidis aset ka mullu, kirjutab Bangkok Post.

Aastal 2020 tappis üks sõdur 17 tundi kestnud rünnaku käigus 29 inimest ja vigastas veel mitukümmet teist, enne kui eriüksuslased ta maha lasid.

Tais on uimastiäri ja narkootikumide kuritarvitamine levinud. Metamfetamiini liigub tänavatel varasemast rohkem ning nende hinnad on langenud rekordmadalale, teatas ÜRO.

Kommentaarid puuduvad