Audi tegevjuht vahistati seoses diisliskandaaliga

Seitsmesed

Audi tegevjuht Rupert Stadler vahistati esmaspäeval süüdistatuna pettuses seoses Audi emafirma Volkswageni diisliskandaaliga, vahendab BNS.

"Vahistamismäärus tugineb asitõendite varjamisel," teatas Müncheni prokuratuur, märkides, et vahistamine on õigustatud asitõendite edasise varjamise ohu tõttu. Möödunud nädalal viis prokuratuur läbi ka reidi Stradleri koju, pärast seda kui talle esitati pettuse- ja dokumentide võltsimise süüdistus.

Audi kinnitas vahistamist uudisteagentuurile AFP, kuid edasistest kommentaaridest keelduti.

Stadler on seni kõrgeim tippjuht, kes on seoses 2015. aastal alanud niinimetatud diisliskandaaliga vahistatud. Skandaal on seotud Volkswageni diiselautode emissiooninäitude võltsimisega, mis mõjutas umbes 11 miljonit sõidukit üle maailma.

Audit on juba pikemat aega kahtlustatud pettuses osalemises ning möödunud aasta septembris peeti kinni ka ettevõtte endine mootoriarenduse juht. Juunis käskisid Saksa ametivõimud seoses võltimisega Audil tagasikutsuda ka 60 000 Audi A6 ja A7 mudelit Euroopas.

Skandaal on Volkswageni kontsernile seni maksma läinud enam kui 25 miljardit eurot ning sellega seotud kohtuasjad on endiselt käimas nii Saksamaal kui ka mujal maailmas.

Kommentaarid puuduvad