Merkel: teatan juuliks rändekõneluste tulemustest EL-i riikide vahel

Seitsmesed

Saksa kantsler Angela Merkel ütles esmaspäeval, et peab järgmise kahe nädala jooksul teiste Euroopa Liidu riikide juhtidega rände küsimuses läbirääkimisi ja teatab oma erakonnale nende tulemustest 1. juulil, vahendab BNS.

Merkel rõhutas esmaspäeval, et ei taha näha Saksamaad migrante oma piiridelt ühepoolselt tagasi saatmas, nagu nõuab Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) sõsarparteisse kuuluv siseminister Horst Seehofer.

Saksa valitsus peab tema sõnul teiste riikidega kõnelusi enne 28.-29. juuni Euroopa Ülemkogu ning selle ajal. Merkel ütles, et kaalub seejärel järgmisi samme.

Uudisteagentuuri DPA andmeil andis Seehofer esmaspäeval Merkelile kaks nädalat, et leida üle-Euroopaline lahendus asüülitaotlejate tulva lõpetamiseks ning hoiatas, et vastasel juhul annab ta piirivalvele korraldusele migrandid tagasi saata.

Seehoferi Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) toetas ühehäälselt ministri üleskutset anda Merkelile kokkuleppe saavutamiseks aega Euroopa Liidu 28.-29. juuni tippkohtumiseni. DPA teatel nõustus Merkel ettepanekuga.

CSU ja CDU moodustavad koos Sotsiaaldemokraatliku Parteiga (SPD) Saksa valitsuskoalitsiooni.

Seehofer nõuab nimelt piiripolitseile õigust lükata tagasi isikuttõendavate dokumentideta migrandid ja need, kes on registreeritud juba mõnes teises Euroopa Liidu riigis.

Merkel on ühepoolsete sammude vastu, sest kardab, et see nõrgendab Euroopa Liitu. Ta rõhutab, et migratsioon on Euroopa probleem, mis nõuab Euroopa lahendust.

Kommentaarid puuduvad