Ratas: NATO vihmavari on kindel ja selle heidutus on võimas

Seitsmesed

Peaminister Jüri Ratas ütles kolmapäeval Brüsselis enne NATO tippkohtumise algust, et NATO transatlantilise julgeoleku nurgakivi, alliansi vihmavari on kindel ja heidutus on võimas, vahendab BNS.

"Tänase ja homse tippkohtumise üks peamisi väärtusi on see, et näidata ühtsust ja solidaarsust," lausus Ratas NATO tippkohtumisele saabudes vastuseks rahvusringhäälingu ajakirjaniku küsimusele.

"Eesti jaoks on oluline, kui kiiresti suudame vägesid liigutada, missugune on meie valmidus. Meie jaoks on oluline ka see, et me kõik pingutaksime nagu kokku lepitud kahe protsendi osas," sõnas peaminister ja lisas, et tänavu jõuavad selle eesmärgini kaheksa riiki.

Peaministri NATO Euroopa liikmesmaad ja Kanada oma kaitsekulutusi tõstnud ja see on õige suund, mida Eesti toetab.

"Kui me räägime transatlantilisest suhtest ja julgeolekumõõtmest, siis on NATO peamine nurgakivi ja seda väärtustavad kõik 29 liikmesriiki," ütles ta vastuseks ERR-i küsimusele.

Ratase sõnul on USA väga tugevalt Euroopas ja kui rääkida NATO ettenihutatud tugevdatud kohalolekust (EfP), siis Ühendriikide väed on selle raames Poolas olemas. "Olen täiesti veendunud, et NATO vihmavari on kindel ja tugev ning tema heidutus on võimas," lisas valitsusjuht.

Kommentaarid puuduvad