Süürias hukkus relvahoidla plahvatuses 69 inimest

Seitsmesed

Süürias Idlibi provintsis hukkus nädalavahetusel relvahoidla plahvatuses vähemalt 69 tsiviilisikut, neist enamik tsiviilisikud, teatas esmaspäeval Londonis baseeruv vabaühendus, vahendab BNS.

Plahvatus leidis aset pühapäeval Türgi piiri lähistel Sarmada linnas, kus selle tagajärjel varises kokku kaks hoonet, teatas AFP korrespondent.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil kasvas ohvrite arv, kui päästjad tõid hoonerusude alt veel surnukehi välja. Hukkus 52 tsiviilisikut ja 17 džihadistide juhitava alliansi Hayat Tahrir al-Sham võitlejat.

"Plahvatus leidis aset Sarmada elumajas olnud relvahoidlas," ütles keskuse juht Rami Abdel Rahman. Plahvatuse põhjused "pole veel selged" lisas ta.

Idlibi provints on ülestõusnute ja džihadistide kontrolli all, kuid viimastel kuudel on provintsis toimunud mitmeid plahvatusi ja tapetud on mitmeid mässuliste liidreid.

Mõned rünnakud on omaks võtnud äärmusrühmitus Islamiriik (IS), kuid enamik rünnakuid on kantud provintsis tegutsevate erinevate relvarühmituste omavaheliste konfliktide arvele.

Samuti on viimastel päevadel muutunud provintsis sagedasemaks valitsusvägede õhurünnakud. Damaskuse teatel on Idlibi kontrolli alla saamine sõjaväe järgmiseks prioriteediks.

Kommentaarid puuduvad