Suri soulidiiva Aretha Franklin

Seitsmesed

Souli kuningannaks peetud Aretha Franklin suri neljapäeval 76-aastaselt kõhunäärmevähki, ütles tema publitsist, vahendab BNS.

Perekonna teadet vahendanud Gwendolyn Quinn ütles uudisteagentuurile Associated Press, et Franklin suri kell 9.50 Detroitis oma kodus.

"Sügava kurbusega teatame souli kuninganna Aretha Louise Franklini meie seast lahkumisest," öeldi teates.

"See on meie elu üks süngemaid hetki. Me ei suuda leida sõnu meie südames oleva valu väljendamiseks. Kaotasime meie pere matriarhi ja vundamendi."

"Franklini ametlik surma põhjus oli kaugelearenenud neuroendokriinset tüüpi kõhunäärmevähk, mille kinnitas Franklini onkoloog doktor Philip Phillips Karmanose vähiinstituudist," öeldi teates.

Franklin alustas lauljakarjääri oma isa kirikus gospelilauljana ning 1960. ja 70. aastatel olid tema lood regulaarselt rütmibluusi ja popmuusika edetabelite tipus.

Tema karjäär kestis üle viie aastakümne ja selle jooksul võitis ta kokku 18 Grammy auhinda. Lisaks inspireeris ta mitut lauljannat, kaasa arvatud Alicia Keysi, Beyoncét, Mary J. Blige'i, Whitney Houstonit ja Amy Winhouse'i.

Franklinist sai 1987. aastal esimene Rock'n'rolli kuulsuste halli vastu võetud naine. 2010. aastal oli ta ajakirja Rolling Stone'i saja suurima laulja edetabelis.

 

Kommentaarid puuduvad