Krimmis hukkus koolirünnakus vähemalt 19 inimest 

Seitsmesed

Krimmi poolsaarel Kertši tehnikakolledžis hukkus rünnakus 19 inimest ning rünnaku sooritanud õpilane tegi enesetapu, teatasid Vene ametnikud.

"Kinnitan, et 19 inimest on surnud," ütles Krimmi meditsiinikeskuse juht Sergei Astankin. Pole selge, kas arvu sees on ka ründaja.

Senistel andmetel sai rünnakus viga üle 40 inimese.

Vene ametnike selgitused sellest, mis kolledžis täpselt juhtus, on muutunud korduvalt.

Algselt teatasid ametnikud gaasiplahvatusest.

Seejärel rääkisid nad kooli sööklas kella 12 paiku plahvatanud metalli täis lõhkekehast, kuid pealtnägijad ütlesid, et vähemalt osa inimestest tappis tulirelvaga ründaja või ründajad. Mõned pealtnägijad mainisid ka plahvatust.

Nüüd aga teatas uurimiskomitee, et esialgseil andmeil surid kõik tapetud kuulihaavadesse, kuigi varem öeldi, et inimestel olid plahvatusest tingitud haavad.

Annekteeritud Krimmi juht Sergei Aksjonov ütles, et rünnaku sooritas kohalik kolledži õpilane, kes tegutses üksi ja lasi end maha.

Uurimiskomitee teatel oli ründaja 18-aastane Vladislav Rosljakov. Tema surnukeha leiti esimeselt korruselt raamatukogust ning tema lähedalt leiti tulirelv.

Komitee sõnul näitavad kolledži videokaamerate ülesvõtted, kuidas Rosljakov siseneb tulirelvaga kolledžisse ja avab õpilaste pihta tule. Üks pealtnägija ütles Vene meediale, et tulistamine kestis umbes 15 minutit.

Vene terroritõrjekomitee pressiesindaja Svetlana Petrenko sõnul on enamik ohvreid õpilased. Komitee teatel on enamik ohvreid teismeeas.

Kolledži kodulehe järgi võetakse kooli õppima alates 14-aastasi lapsi.

Hoone evakueeriti ja eraldati ning selle ümber paigutati sõjaväeüksused.

Pealtnägijate sõnul tulistati ja toimus ka plahvatus.

Anonüümsust palunud õpilane ütles uudisteagentuurile AFP: "Olin klassis, kui kuulsin tulistamist esimesel korrusel."

"Kui me kõik jooksime koridori, siis seal teised jooksid ja karjusid, et mingi automaadiga vend tulistab suvaliselt inimesi teineteise järel."

"Siis kärgatas tugev plahvatus, kuid Jumal tänatud, et olin juba väljas ning nägin, kuidas plahvatuse laine viskas osad meie omadest aknast välja," lisas allikas. Tema sõnul varises osa hoonest kokku.

Teine pealtnägija, kooli lähedal töötav Sergei, ütles veebilehele Kerch.tv, et kuulis "pauku ja tulistamist".

Verise särgiga Sergei ütles, et ohvrid "viidi minema ühiskondliku transpordiga, väikebusside ja bussidega, ning igas kiirabis oli kaks või kolm inimest".

"Nad on lapsed ja (kooli) töötajad," ütles ta. "Nägin jalgadeta, käteta inimesi."

Kommentaarid puuduvad