Täna
24. mai
10...21
5...12
Homme
25. mai
13...18
6...12

Välismaa

Kaljulaid nimetas rünnakut Ukraina sõjalaevadele sõjaks Euroopas

Foto: STRINGER/EPA/Scanpix
14:27 27. november 2018
Autor: Seitsmesed

President Kersti Kaljulaid nimetas pühapäeval toimunud Venemaa rünnakut Ukraina sõjalaevadele sõjaks Euroopas, riigipea kutsus rahvusvahelist kogukonda viivitamatult agressiooni hukka mõistma, vahendab BNS.

„Pühapäeval ründas Venemaa Aasovi merel Ukraina sõjalaevu. Me peame nimetama asju õigete nimedega – see on sõda Euroopas. Ukraina rahvas on olnud sõjas alates 2014. aastast ja Krimm on jätkuvalt okupeeritud," seisab presidendi avalduses.

"Kutsun rahvusvahelist kogukonda ja demokraatliku maailma liidreid üles minuga selles avalduses ühinema ning selgelt, üheselt ja viivitamatult Venemaa agressiooni hukka mõistma ning nõudma selle lõpetamist. Juhtunu vaikiv tunnistamine tähendab de facto Krimmi okupeerimise tunnustamist. Seda ei saa väärtuspõhine rahvusvaheline kogukond endale lubada. Sõda Euroopas ei tohi ega saa enam ühelgi ajahetkel olla aktsepteeritud kui asjade tavapärane seis," sõnas Kaljulaid.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Sinu nimi:*
Telefon:
Kommentaar:*
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!

Kerro kuu