Pariisi Jumalaema kirikus puhkes tulekahju

Seitsmesed

Pariisi Jumalaema kirikus puhkes esmaspäeva pärastlõunal tulekahju, teatas Prantsusmaa pealinna päästeteenistus, vahendab BNS.

Sotsiaalmeediasse postitatud fotodel on näha katedraali katusel leeke ja suuri suitsupilvi. Viimastel andmetel varises üks katedraali tornidest kokku.

Arvatavasti puhkes tulekahju renoveerimistööde käigus.


Foto: Julien Mattia/Zumapress/Scanpix

Politsei hinnangul ei viita esialgu miski sellele, et tegemist poleks õnnetusega. Politsei on soovitanud inimestel õnnetuspaigast eemale hoida ja tegema ruumi tuletõrjemasinatele.

Pealtnägijate kirjeldusel kihutab õnnetuskohale pidevalt uusi tuletõrjeautosid.

Pariisi linnapea Anne Hidalgo nimetas suhtlusvõrgustikus Twitter põlengut muu hulgas hirmuäratavaks.

"Tuletõrje üritab leeke kontrolli alla saada," kirjutas Hidalgo.

Tulekahju sai sotsiaalmeedias suure tähelepanu osaliseks.

Teiste seas võttis sõna ka USA president Donald Trump, kes nimetas juhtunut samuti kohutavaks ja soovitas põlengut peale maapealse tegevuse kustutada ka õhust.

Euroopa liidrid väljendasid põlenguga seoses suurt kahjutunnet ja vapustust. 

"Need kohutavad kaadrid põlengust on vapustavad ja teevad haiget. Pariisi Jumalaema kirik on Prantsusmaa ja kogu Euroopa kultuuri sümboliks. Meie mõtted on meie prantslastest sõpradega," ütles teiste seas Saksamaa kantsler Angela Merkel.

"Südantlõhestavad vaatepildid Jumalaema kirikust leekides. London seisab täna kurbuses koos Pariisiga," sõnas Londoni linnapea Sadiq Khan.

Aastal 1345 valminud katedraal kuulub Euroopa kõige populaarsemate turismisihtmärkide hulka. Igal aastal külastab seda umbes 12 miljonit turisti.

Kommentaarid puuduvad