Maailma liidrid õnnitlevad Zelenskõid presidendivalimiste võidu puhul

Seitsmesed

Euroopa Liidu juhid õnnitlesid esmaspäeval Volodõmõr Zelenskõid ülekaaluka võidu puhul Ukraina presidendivalimistel ja märkisid, et valimised tõestasid Ukraina pühendumist demokraatlikele väärtustele, vahendab BNS.

"Hindame kõrgelt jõulist pühendumist demokraatiale ja õigusriigile, mida Ukraina inimesed tõestasid kogu valimisprotsessi vältel," märkisid Euroopa Liidu president Donald Tusk ja Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker ühises kirjas Zelenskõile. 

Zelenskõid õnnitles valimisvõidu puhul ka NATO peasekretär Jens Stoltenberg, kes ütles, et ootab koostöö jätkumist Kiieviga. 

"Õnnitlen Volodõmõr Zelenskõid Ukraina presidendivalimiste võitmise puhul. Ukraina on NATO hinnatud partner, ootame koostöö jätkumist," kirjutas Stoltenberg esmaspäeval Twitteris. 

Briti välisminister Jeremy Hunt märkis Zelenskõid valimisvõidu puhul õnnitledes, et Ühendkuningriik ootab koostöö jätkumist ning toetab jätkuvalt Ukraina valitud teed, reformiprotsessi ja julgeolekut.

Kanada peaminister Justin Trudeau avaldas Twitteri-postituses lootust koostöö jätkumiseks ning Ukraina ja Kanada suhete edasiseks tugevnemiseks ning tänas Kanada vaatlejaid Ukraina presidendivalimistel.

Kommentaarid puuduvad