Sri Lanka ekspert: plahvatused korraldas seitse enesetapuvõitlejat 

Seitsmesed

Sri Lanka valitsuse kohtuekspert ütles esmaspäeval, et kaheksast pühapäeval riigis korraldatud rünnakust kirikutele ja hotelliele kuue taga oli seitse enesetapuvõitlejat, vahendab BNS.

Pühapäevastes koordineeritud plahvatustes sai surma vähemalt 290 ja vigastada umbes 500 inimest. Võimud on kinni pidanud 24 kahtlusalust. 

Ründajate surnukehade uurimine on välja selgitanud, et tegemist oli enesetapuvõitlejatega, ütles ekspert Ariyananda Welianga, kelle sõnul enamiku rünnakuid korraldas üks suitsiiditerrorist, Colombo Shangri-La hotelli ründas aga kaks enesetapuvõitlejat. 

Politsei uurib ühtlasi teateid, mille kohaselt luureametil oli infot rünnakuplaanide kohta. Kaks Sri Lanka ministrit on viidanud võimalikele puudustele luureametite tegevuses.

"Mõned luureametnikud olid rünnakuohust teadlikud. Tuleb tõsiselt uurida, miks hoiatusi eirati," kirjutas telekommunikatsiooniminister Harin Fernando Twitteris. Integratsiooniminister Mano Ganeshan kirjutas, et tema ministeeriumi julgeolekutöötajaid oli hoiatatud, et kaks enesetapuvõitlejat võivad rünnata poliitikuid.

Kommentaarid puuduvad