British Steel läks pankrotti 

Seitsmesed

Terasefirma British Steel läks kolmapäeval pärast finantsabi kõneluste nurjumist valitsusega likvideerimisele, teatas Briti pankrotiamet, vahendab BNS.

Otsus seab ohtu umbes 5000 firma töötajat ja veel 20 000 töökohta tarneahelas. Ettevõte palus varem Ühendkuningriigi valitsuselt finantsabi, et tulla toime Brexiti mõjuga.

"See on kohutav uudis tuhandetele töötajatele," ütles ametiühingu GMB peasekretär Tim Roache.

"Minu esmane prioriteet pärast British Steeli likvideerijaks nimetamist on tagada selle tehase turvaline töö," ütles pankrotihaldur David Chapman, kes viitas Scunthorpe tehasele Kirde-Inglismaal.

"Saan aru, et see on raske aeg firma töötajatele ja ma tahan neid tänada jätkuva koostöö eest," ütles Chapman. Ta lisas, et firma jätkab klientide teenindamist, kuni ta vaagib, mida sellega peale hakata.

Valitsus teatas, et tegi ettevõtte heaks kõike mida sai. Muuhulgas anti British Steelile 120 miljoni naelane sildlaen, millega aidati sel täita heitkogustega kauplemise nõudeid. Edasine abi ei olnuks seaduslik, ütles ettevõtlusminister Greg Clark.

"Valitsus saab tegutseda ainult seaduse piires, mis näeb ette, et mis tahes finantstugi terasefirmale peab toimima ärilisel alusel," rääkis ta. "Mulle anti nõu, et oleks ebaseaduslik pakkuda tagatisi või laene ettepanekute tingimustel, mille firma või mõni teine osapool on teinud."

Ametiühingud tegid valitsusele üleskutse British Steel riigistada, kuid sellega poldud nõus. Opositsiooniline Tööpartei nimetas uudist kohutavaks.

Kommentaarid puuduvad