Austraalias süüdistatakse esialgu 24 inimest maastikupõlengute tahtlikus süütamises

Seitsmesed

Austraalia idaosas on alates 2019. aasta sügisest möllanud ulatuslikud maastikupõlengud, mis on võtnud kodu tuhandetelt inimestelt ning tapnud juba üle miljardi looma ja linnu, kirjutab Elu24.

Uus-Lõuna-Walesi osariigi politsei teatel tekkisid põlengud peamiselt kuumusest ja kuivusest, kuid kahjuks leidub ka kuritegelikke inimesi, kes on põlengute levimisele kaasa aidanud, teatab cnn.com.

Politsei esindajad lisasid, et esialgu on süüdistus esitatud 24 inimesele maastikupõlengute tahtlikus süütamises Uus-Lõuna-Walesis ja nad antakse kohtu alla. 

Põlenguid on hetkeseisuga igas Austraalia osariigis, kuid kõige rohkem on kannatada saanud Uus-Lõuna-Wales, kust katastroof alguse sai. Meteoroloogide teatel on Austraalias kerkinud keskmine temperatuur juba 40 kraadini ja kuumus jätkub. Uus-Lõuna-Walesis sadas vihma, kuid seda oli liiga vähe, et see maastikupõlengud kustutaks.

Politsei teatel on põlengutes hukkunud vähemalt 24 inimest ja tules hävinud 7,3 miljonit hektarit maad. Suur osa sellest on rohumaad ja looduskaitsealad, mis on koduks mitmetele Austraaliale omastele liikidele.


Tuletõrjuja kontrollimas põlengut Tomerongis. Foto: Rick Rycroft/AP/Scanpix

Loe täispikka artiklit portaalist Elu24.ee

Kommentaarid puuduvad