Ukraina ei välista lennuõnnetuse põhjusena raketitabamust

Seitsmesed

Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu sekretäri Oleksi Danõlovi sõnul peetakse Ukraina reisilennuki Boeing 737 Iraanis allakukkumise tõenäoliseks põhjuseks raketitabamust, terrorirünnakut, mootori plahvatust või kokkupõrget lendava objektiga, kirjutab Postimees.

Täna jõudsid Iraani Ukraina asjatundjad, kes osalevad selle lennuõnnetuse uurimises. Danõlovi sõnul uuritakse lennuki ootamatu allakukkumise kõikvõimalikke põhjuseid.

«Põhiversioonide seas on lennuki tabamine raketiga, sh raketikompleksist Tor, sest internetti on juba ilmunud teated selle raketi jäänuste leidmisest õnnetuspaiga ümbruses,» kirjutas Danõlov Facebookis.

Ta lisas, et võimalike põhjustena kaalutakse samuti kokkupõrget drooni või muu lendava objektiga, mootori lõhkemist tehnilisel põhjusel või terroristide korraldatud plahvatust lennukis.

Iraani asjatundjate väitel oli lennuki allakukkumise põhjus tehniline rike. Esialgse ettekande kohaselt süttis Boeing õhus juba enne allakukkumist. Iraani võimud eitasid varem, et lennuk lasti raketiga alla.

Täispikka artiklit saad lugeda Postimehest

Kommentaarid puuduvad