Inimesed annetasid Austraalia loomade abistamiseks ligi 80 000 eurot

Seitsmesed

Tallinna Loomaaia ettevõtmisel koguti Austraalia ulatuslikes maastikupõlengutes kannatada saanud ja elupaiga kaotanud loomade abistamiseks 78 440 eurot, vahendab BNS.

24 000 eurot annetussummast eraldati loomaaia liigikaitsefondi 2019. aastal laekunud külastajate annetustest, 15 000 eurot panustas Tallinna linn ning 6100 eurot Tallinna Loomaaia Sõprade Selts, teatas loomaaia pressiesindaja reedel BNS-ile. 968 annetajat toetasid 10. jaanuarist kuni 6. veebruarini tegutsenud loomaaia ja linna ühise annetuskeskkonna kaudu Austraalia loomi 33 340 euroga.

"Algatus sündis kuidagi iseenesest – aeg vajas seda. Pean tunnistama, et olen alahinnanud meie inimeste teistest eluvormidest hoolimist. See, kuidas ühe nädalavahetusega kogunes annetustena üle 7000 euro enam kui 200 inimeselt oli meeliülendav,“ sõnas loomaia direktor Tiit Maran.

Toetajaid on olnud alates koolidest kuni eaka naiseni, kes pidas vajalikuks oma pensioni kõrvalt aidata posti pandud kümne euroga. „See näitab, et meie rahvas hoolib ja mõistab teiste eluvormide, meie kaas-Maalaste püsimise tähtsust. Kaugel maakera kuklapoolel toimuv on sama oluline, kui see, mis leiab aset meie metsade, rabade ja vooluvete ning nende asukatega. Maa on üks meile kõigile, teist pole raiskamiseks kusagilt võtta,“ lisas Maran.

Lisaks eraannetajatele ja ettevõtetele liitusid üleskutsega ka haridusasutused. Ülekooliliste heategevuskampaaniate kaudu toetasid Austraalia loomi ka Tartu Mart Reiniku Kool ja Tabasalu Ühisgümnaasium.

Loomaaed kannab annetuste kontole laekunud raha Austraalia Loomaaedade ja Akvaariumite Assotsiatsiooni Looduse Alalhoiu Fondile üle järgmisel nädalal. Sealt liiguvad annetused edasi Austraalia loomaaedade loomapääste ja rehabilitatsioonikeskustele, kes ravivad tules kannatada saanud loomi ning aitavad neid tulevikus, kui kriis möödas, tagasi loodusesse rehabiliteerida. Fondi, mille abipalvet on vahendanud Maailma Loomaaedade ja Akvaariumite Liit, on toetanud paljud loomaaiad üle maailma.

Annetuskampaania loomaaia kodulehel kestis 10. jaanuarist kuni 6. veebruarini. inimestel on soov ka järgnevatel kuudel Austraalia loomi toetada, aitab Tallinna loomaaed toetusi vahendada.

Kommentaarid puuduvad