Von der Leyen: EL-i sisepiirid tuleb võimalikult kiiresti taasavada

Seitsmesed

Euroopa Liidu sisepiirid tuleb võimalikult kiiresti taasavada, ütles Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen pärast ühenduse liidrite teisipäevast videokonverentsi, vahendab BNS.

Paljud Schengeni tsooni riigid sulgesid uue koroonaviiruse pandeemia tõkestamiseks oma piirid välismaalastele, seal hulgas ka Euroopa Liidu kodanikele, ja seda probleemi arutati ka teisipäevasel videokonverentsil, ütles von der Leyen.

"Absoluutselt hädavajalik on sisepiirid võimalikult kiiresti lahti teha," rõhutas ta pressikonverentsil.

"Liiga palju inimesi on piiridel kinni, nad ei saa koju ja neid tuleb aidata naasmisel. Lubamatult palju on ummikuid, milles seisavad veokid kaupadega. Meil on neid veoseid vaja EL-i siseturu toimimiseks," sõnas von der Leyen.

Tema sõnul toetasid kõik EL-i liidrid "roheliste koridoride" ideed, mis võimaldaks veokitel kiiresti riigipiire ületada.

Von der Leyeni sõnul rääkis ta ka Poola peaministriga pingetest Poola piiridel.

"Eelkõige roheliste koridoride korraldamisest veoautode kiireks läbilaskmiseks. Kuid ka aitamaks neid, kes on piiril kinni jäänud. Need on inimesed Eestist, Lätist ja Leedust. Neile on vaja koridor läbi Poola, et naasta koju," jätkas ta.

Euroopa Komisjoni presidendi sõnul tuleb taas aeg, kui on võimalik loobuda kontrollist EL-i sisepiiridel.

Kommentaarid puuduvad