Greta Thunbergi sõnul haigestus ta koroonaviirusesse

uudised.ee

Rootsi kliimaaktivist Greta Thunberg teatas eile, et on "äärmiselt tõenäoline", et ta haigestus uude koroonaviirusesse, kuna tal tekkis Kesk-Euroopa reisilt naastes mitu haigussümptomit, vahendab BNS.

"Umbes 10 päeva tagasi hakkasin ma tundma sümptomeid... ma tundsin end väsinult, mul olid külmavärinad, kurguvalu ja köha," ütles Thunberg Instagrami postituses.

Ta ütles, et haigusnähud tekkisid pärast naasmist Kesk-Euroopa ringsõidult ning et ta pani end koos isaga ettevaatusabinõuna isolatsiooni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Greta Thunberg (@gretathunberg) on

Teisipäevase seisuga oli Rootsis kinnitust leidnud 2272 uude koroonaviirusesse nakatumist, kuid nakatumiste tegelik arv on ilmselt palju suurem, sest testitakse ainult haiglaravi vajavaid või riskigruppidega tööd tegevaid inimesi.

Thunbergi sõnul ei ole teda seetõttu testitud, kuid on "äärmiselt tõenäoline", et tal on viirus.

17-aastane kliimaaktivist ütles, et ta on nüüd põhimõtteliselt tervenenud, kuid hoiatas, et paljud võivad olla nakatunud ja neil on vaid kerged sümptomid.

"Meil, kes me ei kuulu riskirühma, on tohutu vastutus, meie tegevus võib olla paljudele teistele elu ja surma küsimus," hoiatas ta.

Kommentaarid puuduvad