Eestlased annetavad aktiivselt Beiruti toetuseks

uudised.ee

Arenguabiga tegelev vabaühendus MTÜ Mondo kutsub Eesti inimesi üles annetama Mondo Kriisifondi, et toetada Beiruti plahvatuses kannatanud peresid - teisipäevase seisuga on Mondole annetuse teinud 106 inimest summas 2932 eurot, vahendab BNS.

“Tundub, et eestlased elavad Beiruti elanikele väga kaasa, annetajaid on tavapärasest rohkem ja ka summad on suuremad, näiteks on päris palju 100-euroseid annetusi. Loomulikult ootame ka väiksemaid annetusi, sest kokku moodustavad need olulise abi inimestele, kelle elud on üleöö kokku kukkunud,” ütles Mondo humanitaarabiekspert Kristi Ockba. 

Mondole tehtud annetused jõuavad abivajavate peredeni läbi kohaliku partnerorganisatsiooni Development for People and Nature Association (DPNA). DPNA on oma abikeskuse üles seadnud Gemmayze linnaossa. Neil on abiks 200 vabatahtikku ja töötajat, samuti on organisatsioon avanud neli ladu, kus toitu ning annetatud asju hoiustada ja kust vabatahtlikud need abivajajateni toimetavad. DPNA töötaja Hiba Antouni sõnul on peamised kolm vajadust toit, eluase ja psühholoogiline tugi.

Mondole tehtud annetusi kasutatakse toiduabiks. Kohapeal jagatakse kahte tüüpi toidupakke: peredele, kellel on köök ja kes saavad toitu valmistada, ning valmis eined peredele, kel puudub üldse võimalus toitu valmistada. ÜRO maailma toiduprogrammi standarditele vastav toidupakk perele, kes saab ise toitu valmistada, maksab 72 eurot. Praeguseks kogunenud annetussumma eest saab katta 40 pere kuuajase toiduvajaduse. Annetusi oodatakse veel kuni 16. augustini.  

Annetada soovijad saavad teha ülekande Mondo Kriisifondi kontole EE491010220099409013, selgituseks tuleb märkida “Beirut”. 

Mondo töötab Liibanonis juba 2016. aastast, pakkudes tuge seal elavatele Süüria pagulastele. Riigis, mis on pindalalt neli korda väiksem kui Eesti, elab 1,5 miljonit pagulast tervelt veerandi elanikkonnast. Pärast katastroofi vajavad abi nii pagulased kui kohalikud, praegu on õnnetusest mõjutatud kokku umbes 700 000 inimest. Plahvatuses hukkus üle 150 ja kodu kaotas ligi 300 000 inimest, samuti hävisid linna viljatagavarad.

Kommentaarid puuduvad