Putin: Venemaa registreeris maailma esimese koroonaviiruse vaktsiini

uudised.ee

Venemaa registreeris maailma esimese COVID-19 vaktsiini, mis loob stabiilse immuunsuse, teatas president Vladimir Putin, vahendab BNS.

"Minule teadaolevalt registreeriti täna hommikul maailma esimene uue koroonaviiruse vaktsiin," ütles Putin valitsuse istungil.

Ta palus tervishoiuminister Mihhail Muraškol esitada vaktsiini kohta rohkem üksikasju, kuid lisas ise, et vaktsiin on tõhus ja loob püsiva immuunsuse.

"Ma tahan korrata, et see on läbi teinud kõik vajalikud testid," ütles ta.

Venemaal registreeritud vaktsiini hakatakse tootma kahes kohas, esimestena saavad selle arstid ja õpetajad, vaktsiini vastu on näidanud huvi hulk välisriike, ütles  tervishoiuminister Muraško.

"Praegu hakatakse vaktsiini tootma kahes kohas, tervishoiuministeeriumi Nikolai Gamaleja nimelises epidemioloogia ja mikrobioloogia uurimiskeskuses endas ja ettevõttes Binnofarm," ütles Muraško.

Ta ütles, et samal ajal käib tööstus-kaubandusministeeriumi ja Sberbanki projektikontori kaasabil tehniliste reglementide viimistlemine suurtootmiseks kodumaiste tootjate juures, sellised on riigis olemas.

Muraško sõnul investeerib riigipea käsul Venemaa otseinvesteeringute fond vaktsiini tootmisse ja levitamisse välismaal. "Huvi selle vastu on näidanud juba mitu riiki," lisas minister.

"Rööbiti sellega algab vaktsiini järk-järguline kasutamine tsiviilkäibes. Eelkõige on vaja vaktsiini pakkuda nendele, kelle töö on seotud nakatunud inimestega suhtlemisega. Need on meditsiinitöötajad ja need, kellest sõltub meie laste tervis – meie õpetajad," sõnas Muraško.

Kommentaarid puuduvad