Reinsalu: Trumpi koroonasse haigestumise üle on nõme rõõmustada

uudised.ee

Välisminister Urmas Reinsalu sõnul on nõme rõõmustada selle üle, et USA president Donald Trump koroonasse jäi.

"Koroonaviirus on tõusuteel nii Eestis kui maailmas. Me hoiame pöialt kõigile nakatunutele ja tunneme kaasa ohvritele ning nende lähedastele," kirjutab Reinsalu sotsiaalmeedias. "See on üldinimlik arusaam. Pehmelt öeldes nõme on lugeda mõnest allikast nii Eestis kui maailmas vähem või rohkem looritatud parastamist Donald Trumpi ja tema abikaasa viirusega nakatumise kohta."

"Jätkem poliitiline sümpaatia kõrvale ja olgem haigusega silmitsi ennekõike inimesed. Poliitilised oponendid, kellele ei meeldi Donald Trumpi poliitika, olgu vähemasti teadlikud Joe Bideni lugupidamisest vastaskandidaati ja tema naist tabanud viiruse suhtes," lisas Reinsalu.

Valge Maja arst Sean Conley tunnistas laupäeva õhtul, et Trump ei ole veel halvimast üle saanud, kuid arstide meeskond on ettevaatlikult optimistlik. Conley kinnitas, et Trumpi seisund on diagnoosi panekust saadik oluliselt paranenud, palavikku tal enam ei ole ja ta ei vaja lisahapnikku.

Pärast haiglasse jõudmist hakati Trumpi ravima remdesiviiriga ja ta sai doosi Regeneron Pharmaceuticalsis toodetud antikehade kokteili. Trumpi raviarstid ega Valge Maja ei ole selgitanud, miks manustatakse presidendile ravimit, mis ei ole veel saanud ametlikku heakskiitu, kui tema seisund on nii hea, nagu väidetakse.

Trumpi optimistlikke paranemisteateid tumestavad mõnevõrra uudised järjekordsetest positiivsetest koroonatestidest tema ametkonnas. Seni viimane koroonadiagnoosi saajatest on kampaanianõunik Chris Christie, kes aitas Trumpil esimest debatti ette valmistada. Nakatunud on aga ka mitu senaatorit ja paljud teised presidendiadministratsiooni töötajad. Esileedi Melania ravib end kodus Valges Majas.

Kommentaarid puuduvad