Uuring: 68 protsenti Eesti internetikasutajatest teevad e-oste

uudised.ee

Ukraina internetikuulutuste turul tegutseva RIA.com Marketplaces uuringu järgi kasutab internetti 90 protsenti Eesti elanikkonnast ning veebioste teevad neist 68 protsenti, vahendab BNS.

Võrdluseks on Lätis interneti kasutajaid sama palju, 90 protsenti, kuid veebiostude määr on 56 protsenti. Leedu andmed on vastavalt 84 ja 54 protsenti, teatas RIA.com Marketplaces.

Euroopas kasutab internetti 89 protsenti 16–74-aastastest inimestest ning 2020. aastal tellis veebist tooteid 64 protsenti kõigist netikasutajatest.

Kõige rohkem teevad veebioste Taani elanikud. Taanlastest kasutab 98 protsenti internetti ja neist 89 protsenti tegi eelmisel aastal oste internetist.

Teisel kohal on Holland, kus 95 protsenti elanikkonnast on internetikasutajad ja neist 87 protsenti tellis veebist erinevaid tooteid. Kolmandal kohal on Rootsi – kokku 97 protsenti elanikest kasutab internetti ja neist 84 protsenti tegi veebioste.

RIA.com Marketplaces OÜ haldab Ukraina kinnisvaraportaali DOM.RIA.com ja Ukraina automüügiportaali AUTO.RIA.com. Alates 2018. aastast on ettevõte Eesti e-kaubanduse liidu liige ning alates 2020. aastast Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu liige.

Kommentaarid puuduvad