Riia hostelis hukkus tulekahjus kaheksa inimest

uudised.ee

Riia hostelis Japanese Style Centrum hukkus kolmapäeva hommikul tulekahjus kaheksa inimest, teatas Läti tuletõrje- ja päästeteenistus (VUGD). 

Tuletõrje sai kell viis hommikul väljakutse Merkeli tänavale, kus leekides olid kuuekorruselise maja katus ja ülemine korrus. Ehkki inimeste päästmiseks tehti kõik võimalik, leiti kaheksa inimest surnuna.

Vähemalt üheksa päästetut toimetati haiglasse ja 20 evakueeriti.

Riia linnapea Mārtiņš Staķis edastas suhtlusvõrgustikes, et tema andmeil sai tuli alguse hosteli ruumidest ja enamik ohvritest olid välismaalased. 

Hostel asus Merkeli tänav 8 riigile kuuluvas hoones, kus paiknesid mitmesugused bürood ja ettevõtted.

Sündmuskohal töötas üle 50 tuletõrjuja, liiklus suleti ja ühissõidukid suunati ümber. 

See hostel tegutses seadusevastaselt, säutsus Staķis Twitteris.

Linnapea edastas munitsipaalpolitseile viidates, et selle aadressi kohta laekus teavet uimastite tarvitamise ja COVID-19 tõttu kehtestatud piirangute eiramise kohta, see teave edastati politseile. 

Riia volikogu vaatab üle ka kogu dokumentatsiooni, veendumaks, et asutused tegutsesid kohasel viisil. Linnapea oli kindel, et seadusvastast hostelit kontrolliti ning selle määrati trahve ja keelde. 

Siseminister Sandis Ģirģens ütles, et mahapõlenud hostel sattus juba politsei huvivälja seoses alkoholi ja uimastite tarvitamisega ning veebruaris ei lastud tuletõrjujaid sinna tuleohutust kontrollima. 

Riias Merkeli tänaval toimunud kaheksa hukkunuga tulekahju kriminaalasjas ei ole veel kedagi kinni peetud, kuid juurdlusel on küsimusi ruumi omanikule ja seadusvastasele ettevõttele, ütles asepolitseiülem Andrejs Grišins.

Kriminaalasi algatati avaliku julgeoleku ja avaliku korra vastase kuriteo paragrahvi alusel, kuid see võib muutuda.

Paragrahv kätkeb teadlikku tuleohutusreeglite rikkumist isiku poolt, kes vastutab nende täitmise eest ja kui see tõi kaasa kahe või enama inimese surma. Karistuseks on kuni kaheksaaastane vabadusekaotus.

Grišins ei hakanud kommenteerima juurdluse versioone ega avaldanud ka hukkunute isikuid ega kodakondsust. Nende seas võib olla nii Läti kodanikke kui välismaalasi ja isikutuvastuseks võib tulla teha DNA test.

Põlenud Merkeli tänav 8 hoone jagunes mitmeks eravalduseks, kus asusid asutused. 

Internetist leitava teabe alusel asus hostel korteris nr 21. Katastriraamatu alusel kuulus korter 2019. aastat 1996. aastal sündinud juristile Andrejs Gailisele, talle kuulub ka Marijase tänav 1 asuv hostel Hotels & Apartments.

Suhtlusvõrgustikes on mõlemal aadressil majutuspakkumisi, kuid toodud telefonidele ei vasta keegi. 

Kommentaarid puuduvad