Sanna Marin: Soome siseministeerium koostab töörände ettepanekut 

uudised.ee

Soome peaminister Sanna Marin ütles reedel vastuseks Eesti peaministri Kaja Kallase kirjale, et siseministeerium koostab järgmiseks nädalaks valitsusele ettepaneku töörände avamisest laevadega ja maapiiri kaudu.

Marin ütles, et koroonapandeemia olukorra leevenemisel mõlemas riigis võib alustada reisipiirangute järkjärgulist tühistamist.

Marini sõnul avati juba lennuliiklus tööreisijatele ning see andis võimaluse katsetada testimise laiendamist reisijate hulga kasvades.

Reedel ilmus Soome ajakirjanduses peaminister Kaja Kallase avalik pöördumine Soome peaministri Sanna Marini poole, milles Kallas juhib kolleegi tähelepanu Soomes töötavate eestlaste kuid kestnud murele naaberriigi kehtestatud reisipiirangute pärast, kirjutab ERR.

"Hea Sanna, olen mures. Olen rääkinud sulle murest varemgi Kesärantas, Portos, Brüsselis ja ka telefoni teel," kirjutab Kallas Soome suurimas ajalehes Helsingin Sanomat ilmunud pöördumises.

"Juba neli ja pool kuud on lapsed tuhandetes Eesti kodudes igatsenud isasid ja emasid ning lootnud, et nad saabuvad nädalalõpuks koju. Kurvalt, sest lootus on nädalast nädalasse olnud asjata, ja lõppu murele ei paista. Hea Sanna, selline olukord ei saa olla päriselt 2000. aastate Euroopa Liidus."

Pikas kirjas osutab Kallas, et Eesti nakatumisnäitajad on langenud ja avaldab lootust, et Eesti ja Soome jõuaksid koos lahenduseni, mis lubaks Soomes töötavatel eestlastel taas kodumaa ja töökoha vahel reisida.

Kommentaarid puuduvad