Kardioloog: Christian Eriksen ei pruugi enam kunagi jalgpalli mängida

uudised.ee

Briti riikliku tervishoiusüsteemi (NHS) kardioloog doktor Scott Murray sõnul ei pruugi jalgpalli EM-il eile teadvusetuna kokku kukkunud ja elustamist vajanud taanlane Christian Eriksen enam kunagi armastatud spordiala juurde naasta. 

Praeguseks pole veel täpsemalt teada, mis Erikseni kokku kukkumise põhjustas. Erinevate kuulduste kohaselt seiskus mehe süda väljakul viieks minutiks. Taani koondise kaptenit tuli elustada ning haiglast teatati õnneks, et tema seisund on stabiilne. Vaatamata sellele on oht, et tema tervisele ja karjäärile jättis see vahejuhtum pöördumatu jälje, vahendab Daily Mail.

"See on ilmselt tema karjääri lõpp," arvab doktor Murray. Nimelt on Itaalias seadus, mis takistab infarkti üle elanud mängijatel vutiväljakutele naasta. "Itaallastel on seaduses kirjas, et nad ei tohi enam spordis osaleda, kui neil on südames tuvastatud märkimisväärne ebanormaalsus."

Murray sõnul on Erikseni koduklubis Interis üks maailma parimaid südameprobleemide ennetamise süsteeme ning see, et kõigest hoolimata temaga säärane intsident juhtus, näitab, kui ohtlikud võivad südameprobleemid olla.

"Ta tuleb Itaalia klubist, seega pidi ta läbima kõiksugu testid. Itaallased on võistlussportlastel südamehaiguste tuvastamises parimad. Itaalias on selliste sündmuste ärahoidmiseks parim võistluseelne läbivaatus maailmas, kuid ikkagi tuleb neid väljakul ette," lisas Murray.

Kommentaarid puuduvad