Päästjad Weekendi peo eel: ööbimiskohas peab olema suitsuandur

BNS

Lääne päästekeskuse päästjad tuletavad järgmisel nädalal Pärnus toimuva Weekend Festival Balticu eel meelde, et ööbimiskohas peab olema suitsuandur.

Järgmisel nädalal Pärnus toimuv suurüritus Weekend Festival Baltic toob Pärnusse teadaolevalt palju külalisi ja kõik nad soovivad ka kuskil ennast välja puhata, tõdevad päästjad.

"Paljud valivad ööbimise festivali telklas, kuid kindlasti on ka neid, kes soovivad veidi rohkem mugavust ja otsivad Pärnus üürikortereid. Ja need nad ka leiavad, sest pakkujaid lisandub päev-päevalt. Soovime aga kõigile üürileandjatele südamele panna, et enne väljaüürimist tuleks oma kinnisvara üle vaadata tuleohutuse seisukohast," märgivad päästjad, lisades, et kindlasti peaks ööbimiskohas olema suitsuandur.

"Üks suitsuandur on kohustuslik igas eluruumis, parem on, kui neid on mitu. Suitsuandur annab tuleõnnetusest kõige kiiremini teada ning seda veel sellisel ajal, kui on võimalik suurematest kaotustest pääseda. Loomulikult peab suitsuandur olema kontrollitud, kas see on ikka töökorras," tuletavad päästjad meelde.

Ühtlasi tuleb kindalt määrata reeglid suitsetamiseks, grillimiseks ning lõkke tegemiseks. "Üüriliste võtmisel tuleb kindlasti arvestada ka sellega, kui palju teie elupinnad mahutavad. Igal ruumil on oma piir ja puupüsti inimesi täis olevast hoonest on õnnetuse korral väga keeruline evakueerida või ka päästemeeskondadel abi osutada. Viisakas on meeles pidada ka oma naabreid ning teavitada, et olete oma kodud välja üürinud. Nii teavad nemadki sellega arvestada ja osakvad ohtudele tähelepanu pöörata," lisavad päästjad.

Kommentaarid puuduvad