Leia retsept

Rõõm kevadisest rabarberist! Hapust taimest saab nii veini kui erilisi hoidiseid 

Rabarberit peetakse esimeseks tõeliseks kevadekuulutajaks, millest saab valmistada imemaitsvaid kooke ja magustoite. Reporter Tuuli-Ann Freienthal käis lähemalt uurimas, milliseid võimalusi see taim toidulauale veel pakub. Toidublogija Mari-Liis Ilover jagab oma blogis mitmeid isuäratavaid retsepte, mille staariks rabarber. Kindlasti tasub proovida popcorni ja valge šokolaadi põhjal juustukooki, millel katteks suussulav ahjurabarber. 

Achtung-achtung viiner-šnitsel: imelihtne valmistada!

Vorstiabi teada on Wiener Schnitzel nimetus patenteeritud Austrias ja keel nii keerulist nime välja ei häälda – meile tundub suupärasem kutsuda seda rooga hoopis viiner-šnitsel. Viineritest me täna siiski ei räägi.  Selle roa jaoks kasutame hoopis laagerdunud lihaveiseliha. Kuigi veiseliha tihti kardetakse, sest arvatakse, et see jääb sitke või tuim, siis antud retseptiga purustame me selle müüdi – isegi lapsed saavad mängleva kergusega õhtusöögi valmistamisega hakkama ja liha tuleb mahlane, mõnus ja pealt krõbeda koorikuga. Retsepti jaoks (kogus 4-le) läheb vaja:   tükk pehmet lihaveise liha ca 500-600 gr  Äntu mõisa kanamunad 2-3 tk  Kotzebue hapusai speltaga (või valmis saiapuru)  Jahu 0,75dl Soola  Oliivõli ja või praadimiseks […]