Homme
27. okt
7...12
4...9
Ülehomme
28. okt
8...13
3...11

SISUTURUNDUS

Mitte ainult magus! Ahjupannkook forelliga sobib ideaalselt hommikusöögilauale

Foto: Peetri Lõheäri
12:57 14. detsember 2020
Sisuturunduslugu
Autor: uudised.ee

Pannkook võib olla ka soolane! Ahjupannkoogi valmistamine nõuab kuuma ahju ja kõrget temperatuuri mitte pelgavat praepanni, aga valmib imelihtsalt. Kui kuumakindlat panni ei leidu, saad kasutada ka väiksemat madalama äärega metallist küpsetusvormi või täiesti harilikku ahjuplaati. Viimase puhul korruta taina kogus kahega. Lase plaat või vorm ahjus kuumaks, vala pannil kuumutatud spinat ja sibul taina sekka, määri kuum plaat kiirelt võiga ja kalla segu plaadile. Edasi tegutse juba nii nagu retseptis kirjas.

Retsept 4-le, vaja läheb: 

  • 2 muna
  • 2 dl jahu
  • 2 dl piima
  • Peotäis spinatilehti
  • 2 rohelise sibula vart
  • 0,5 tl soola
  • 20 g võid

Katteks:

Kuumuta ahi 250-kraadini. Klopi munad ja sool kausis lahti ning lisa jahu ja piim. Haki rohelise sibula alumine heledam osa ja kuumuta seda kergelt koos spinatiga pannil või sees umbes minuti jooksul, kuni mõlemad on pehmenenud. Vala pannile tainas, pista pann ahju (ainult juhul, kui kasutad kuumakindla käepidemega panni!) ja alanda ahju temperatuur 200-kraadini. Lase pannkoogil ahjus u 20-25 minutit küpseda kuni see on krõbe ja kuldpruun. Määri veidi jahtunud pannkoogile toorjuustu ja kata soolaforelliga, viilutatud köögiviljade ja võrsete ning forellimarjaga. Lisa tilli ja järele jäänud sibula hakitud roheline osa ning ära unusta sidrunimahla!

Retsept - Britt Paju


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!